Україна збирається взяти участь у будівництві метро в Баку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна збирається взяти участь у будівництві метро в Баку

Казна та Політика
495
Україна розраховує взяти участь у будівництві додаткової гілки метрополітену в Баку (Азербайджан), яке заплановане на 2016 – 2017 роки.
Про це повідомив в ході прес-конференції віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.
«Сьогодні українські будівельники дуже добре себе зарекомендували і можуть взяти участь не тільки в будівництві метрополітену в Ашхабаді, а також і в будівництві метрополітену в Баку. Це буде додаткова гілка, будівництво якої заплановане на 2016 – 2017 роки », – сказав він.
За словами міністра, Україна зараз також вивчає можливість участі українських будівельних компаній в туркменських магістральних проектах газопроводу Туркменістан – Афганістан – Пакистан – Індія (ТАПІ). Він також розповів, що крім будівництва газопроводу, зараз вивчається питання будівництва залізничного сполучення, а також ліній електропередач у цьому напрямку.
«Зараз мова йде не тільки про постачання наших турбін, компресорних станцій та іншого обладнання, а й про можливість входження в сервісне обслуговування тих об’єктів, які ми поставляли і встановлювали в Туркменістані. Тобто ми переходимо від просто продажів – до продажу та сервісного обслуговування », – сказав Зубко.
Він також нагадав про успішне завершення будівництва і відкриття разом з віце-прем’єром Дурдилієвим комплексу очисних споруд в Ашхабаді. «Україна зацікавлена у продовженні цього проекту і розширенні потужностей з 300 до 600 тис. куб. м», – зазначив Зубко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас