Порошенко підписав указ про святкування Дня соборності України в 2016 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко підписав указ про святкування Дня соборності України в 2016 році

Казна та Політика
828
Президент України Петро Порошенко підписав указ №731 / 2015 “Про відзначення у 2016 році Дня Соборності України”. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.
Порошенко підписав указ “з метою належного відзначення у 2016 році Дня соборності України, подальшої консолідації суспільства навколо ідеї єдності держави, виховання у громадян патріотизму та гордості за героїчне минуле і сьогодення українського народу та з нагоди 97-ї річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки “.
Згідно з указом, Кабінету міністрів України доручено розробити та затвердити план заходів з відзначення, передбачивши, зокрема, проведення 22 січня 2016 року у Києві урочистостей за участю керівництва держави, представників центральних та місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, народних депутатів України, учасників антитерористичної операції, представників української діаспори, громадських об’єднань і релігійних організацій, діячів науки та культури; організацію відповідних урочистих заходів в інших населених пунктах України.
Обласним, Київській міській державним адміністраціям доручено сприяти реалізації ініціатив громадськості, спрямованих на розвиток міжрегіональних культурних обмінів, проведення тематичних просвітницьких, виховних, культурно-мистецьких, спортивних та інших заходів патріотичного змісту.
Міністерство закордонних справ України має організувати проведення закордонними дипломатичними установами заходів, пов’язаних зі святкуванням Дня соборності України.
Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов запропонував перенести святкування Різдва в Україні з 7 січня на 25 грудня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас