МОЗ України розширив перелік товарів для продажу в аптеках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ України розширив перелік товарів для продажу в аптеках

Фондовий ринок
466
Міністерство охорони здоров’я України вніс зміни до переліку товарів, які можуть реалізовувати аптечні установи, розширивши асортимент реалізованої продукції на сім позицій.
Як повідомила прес-служба Аптечної професійної асоціації України (АПАУ), в даний час наказ № 764 від 23 листопада зареєстрований в Міністерстві юстиції. Він набуде чинності з дня опублікування.
Як наголошується в повідомленні, аптеки зможуть реалізовувати ортопедичні товари, противоварікозні компресійні вироби, прилади вимірювання функціональних навантажень людини (крокомір, лічильник калорій), масажери, інгалятори, медичні лампи, кварцові лампи, сольові, гелеві та електричні грілки, товари для магнітотерапії, що не зареєстровані як медичні вироби, і супутні товари до них (батарейки, зарядні пристрої); інструменти, пристосування для догляду за порожниною рота, шкірою, нігтями, волоссям; предмети і засоби для ароматерапії (ароматичні лампи, масла, палички, свічки); вироби з вати (ватяні палички, диски, пластини), засоби жіночої гігієни, пластирі, паперові носові хустки, паперові та вологі серветки, туалетний папір, рушники паперові, панчішно-шкарпеткові трикотажні вироби, пакувальні матеріали, які не зареєстровані як медичні вироби; засоби, прилади та інші товари для боротьби зі шкідливими звичками; ємності з термоізоляційного матеріалу для підтримки температурного режиму при транспортуванні (термоконтейнери, термосумки, термобокси), холодоелементами, картки-індикатори, індикатори заморожування Термотестер; лабораторний посуд, ваги аптечні і комплекти важків.
За словами директора АПАУ Володимира Руденка, в умовах високої конкуренції аптеки змушені максимально знижувати ціни, що призводить до зниження рентабельності і збитковості.
“Збільшення кількості товарів, дозволених для продажу, дасть аптечним закладам можливість збільшити товарообіг”, – зазначив В.Руденко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас