Україна не вийде з програми співпраці з МВФ - це виключено, - Яценюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна не вийде з програми співпраці з МВФ - це виключено, - Яценюк

Казна та Політика
166
Україна не має наміру виходити з програми співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ), заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на підсумковій прес-конференції в Києві у вівторок.
“Україна не вийде з програми співпраці з МВФ – це виключено”, – сказав він.
Як наголосив А.Яценюк, світова кон’юнктура така, що без зовнішньої допомоги і МВФ не вдасться надалі стабілізувати українську економіку, залучати іноземні інвестиції і наповнювати, в тому числі, державний бюджет.
Прем’єр нагадав, що МВФ є основним кредитором України, і без його фінансування не буде допомоги з боку Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку, Європейського союзу, а також гарантій США.
“Ще радий підкреслити, що в цьому випадку МВФ є суддею ефективності проведення реформ у країні. Тому, без сумнівів, Україна залишатиметься в програмі з МВФ і, без сумнівів, ми будемо і далі йти шляхом реформ”, – сказав прем’єр.
Відповідаючи на запитання про прогнози обсягу загального фінансування України міжнародними фінансовими інституціями на майбутній 2016 рік, А.Яценюк повідомив, що він становить близько $10 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас