Підсумки року на ринку праці та прогнози на 2016 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підсумки року на ринку праці та прогнози на 2016

Особисті фінанси
1162
Підводячи підсумки року, перш за все, слід зазначити, що загальна кількість вакансій, пропонованих на українському ринку праці, збільшилася..
Які ж професійні сфер стали рушіями для ринку? Звичайно, традиційно велика і продовжує зростати кількість вакансій в торгівлі та продажах. При будь-яких ситуаціях компаніям потрібні фахівці, здатні просувати їх продукцію, готові працювати на результат і не втрачати ефективності навіть на ринках, що скорочуються.
Підсумки року на ринку праці та прогнози на 2016
Вселяє певний оптимізм зростання виробничих вакансій. У цій сфері вакансії на будь-який смак – від київського кондитера до начальника цеху механічної обробки матеріалів в Переяслав-Хмельницькому. І можливість фахівцям-виробничникам у великих і малих містах отримати роботу за професією. А для тих, хто шукає роботу «для душі», є хороша новина – є позитивний загальноукраїнський тренд у вакансіях в сфері гостинності – кількість вакансій для офіціантів-кухарів і хостесс, наприклад, у Львові та Одесі збільшилася в рази.
Незважаючи на те, що драйвером ринку, безсумнівно, є «продаючі вакансії», протягом року спостерігається зростання і офісних фахівців – секретарів, водіїв, кур’єрів. Роботодавці як і раніше готові навчати новачків – у професійній сфері молодих фахівців теж позитивний тренд у вакансіях. Так само як і в будівельній сфері, причому працівники будівельної сфери активно задіюються на будівельних об’єктах не тільки в Україні і з більш привабливою зарплатою. На жаль, фармацевтична сфера не може похвалитися позитивними змінами. І на те є об’єктивні причини – ліки стали дорожче, клієнти стали купувати менше і вибирають більш дешеві варіанти, тому ринок зменшився.
Підсумки року на ринку праці та прогнози на 2016
Гадаю, в загальних трендах 2016 року кардинально навряд чи щось поміняється, особливо при непорушності нинішніх «ввідних» – якщо конфліктна ситуація на Сході і в Криму буде залишатися «замороженою» і протягом усього 2016 року. Якщо вдасться успішно припинити всі бойові дії і протистояння, є надія, що прийдуть інвестиції, і, відповідно, буде зростання ринку праці, особливо професій, спрямованих на відновлення економіки східних областей. Крім того, буде цікаво побачити остаточні варіанти нових законодавчих актів – таких, як трудовий кодекс, наприклад. Від того, що і як там буде написано, теж залежить загальна ситуація на ринку. Так само як і в податковому кодексі.
Підсумки року на ринку праці та прогнози на 2016
Підсумки року на ринку праці та прогнози на 2016
Будемо сподіватися, що при непорушності нинішніх ввідних все буде з такою ж швидкістю і в таких же обсягах – тобто зростатиме кількість вакансій. Але, якщо в цьому році зростання було в основному за рахунок вакансій «фронт-офісу», тобто посад, що просувають продукцію компаній, то на наступний рік хотілося б, щоб кількісне зростання вакансій перейшло у якісне – і, крім «продаючих посад» почали зростати вакансії бек-офісів. І не тільки вакансії, але і заробітні плати.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас