Німецький Commerzbank судиться з банками США за 2 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький Commerzbank судиться з банками США за 2 млрд доларів

Світ
340
Другий за величиною банк Німеччини Commerzbank подав судові позови до чотирьох банків в США і стверджує, що ті не змогли належним чином контролювати мільярди доларів по операціях з іпотечними цінними паперами, які німецький кредитор придбав ще до фінансової кризи 2008 року.
Серед банків-відповідачів, щодо яких Commerzbank подав окремі позови до Окружного суду Південного округу Нью-Йорка, Bank of New York Mellon Corp і підрозділи Deutsche Bank, Wells Fargo & Co і HSBC Holdings.
На думку фахівців Commerzbank, кредитні установи, які були довіреними сторонами банку по операціях з цінними паперами, не виконали свої обов’язки і не змогли реально оцінити потенційні ризики та уникнути знецінювання цих активів.
Всього в рамках позовів німецький банк має намір повернути майже 1,9 млрд доларів США. За твердженням позивача, Commerzbank втратив 640 млн доларів через неякісні послуги Deutsche Bank National Trust (підрозділ Deutsche Bank), а також 750 млн доларів через BNY Mellon, 290 млн – через Wells Fargo, 204 млн – через і HSBC.
У банках-відповідачах відмовилися коментувати ситуацію.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас