Кабмін підтримав створення держпідприємства з управління аеропортами України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін підтримав створення держпідприємства з управління аеропортами України

Казна та Політика
160
Під одним державним підприємством будуть об’єднані аеродроми України, у тому числі ті, які на сьогоднішній день знаходяться в комунальній власності.
“У травні ми почали програму, яка була прийнята на Кабміні 23 грудня. Суть в тому, щоб об’єднати всі ВПП (аеродроми, до складу яких входить льотне поле з комплексом управління повітряним рухом, але не входять термінали – ред.) під однією держкомпанією і централізовано займатися їхнім розвитком”, – розповів перший заступник міністра інфраструктури України Володимир Шульмейстер.
Таке рішення прийнято у зв’язку з необхідністю фінансування ремонтів ЗПС. “За зліт і посадку з авіакомпанії беруться гроші, які повинні акумулюватися і йти на підтримання смуги в належному стані. Чим більше злетів і посадок, тим більше надходжень. З цим все гаразд в “Борисполі”, – розповів Шульмейстер. За його словами, у всіх інших випадках грошей, зібраних за експлуатацію смуг не достатньо, щоб підтримувати їх у нормальному стані. Як результат, смуги з часом занепадають.
Нова схема дозволить розподіляти кошти між різними аеродромами, що важливо у випадку, якщо у смуги є потенціал і інтерес від авіакомпаній, які не приходять через якість ЗПС.
Нагадаємо, що така ініціатива була запропонована урядом Миколи Азарова в 2013 році в рамках концепції програми розвитку аеропортів до 2023 року. Влітку 2015 року в Міністерстві інфраструктури України підтвердили інтерес до продовження її реалізації.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас