Гонтарева розповіла про ризики, що можуть вплинути в 2016 на запланований середній курс в 24,1 грн/$ 1 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарева розповіла про ризики, що можуть вплинути в 2016 на запланований середній курс в 24,1 грн/$ 1

Валюта
2594
Глава Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтарева вказує на численні ризики, які можуть перешкодити реалізації закладеного Міністерством фінансів до держбюджету 2016 року і раніше розрахованого Міжнародним валютним фондом (МВФ) середньорічного прогнозу курс гривні 24,1 грн/$ 1.
“Зі свого боку, Нацбанк вважає такий прогноз реалістичним, але усвідомлює ризики, які можуть цьому перешкодити”, – сказала вона на підсумковій прес-конференції в Києві у вівторок.
В.Гонтарева підкреслила, що мова йде про внутрішні і зовнішні фактори поза зоною контролю монетарної політики, які можуть позначитися на курсі гривні і рівні інфляції.
Вона, зокрема, вказала на ризики погіршення зовнішньої кон’юнктури світових ринків, особливо, продовження зниження цін на сталь і зернові, і зазначила, що процес збалансування попиту та пропозиції на цих ринках йде досить повільно.
Глава Нацбанку також відмітила розпочатий ФРС цикл підвищення ставок, що створює тиск на валюти країн, що розвиваються, і складності з позиками.
“Є ризик поступового вичерпання переваги українських експортерів, зокрема, металів”, – сказала Гонтарева.
У той же час глава Нацбанку зазначила, що мова йде тільки про можливі ризики, які можуть бути врівноважені позитивними факторами, зокрема, зниженням цін на нафту та інші енергоносії, припливом інвестицій в результаті відновлення економічного зростання в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас