Apple визнано невинною у втраті SMS-повідомлень колишніх користувачів iPhone — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple визнано невинною у втраті SMS-повідомлень колишніх користувачів iPhone

Фондовий ринок
363
В окружному суді США завершився ще один розгляд за участю компанії Apple, в якому техногігант виявився переможцем. Так, суддя Люсі Кох (Lucy H. Koh) підвела фінальну межу у справі, в якій колишні власники iPhone звинуватили їх виробника в пропажі своїх SMS-повідомлень при міграції на Android-пристрої.
Нагадаємо, що в серпні поточного року група користувачів звернулася до суду, маючи намір стягнути компенсацію за повідомлення, які губилися на смартфонах під управлінням Android при перенесенні даних з SIM-карти, встановленої раніше в iPhone.
На думку потерпілих, до втрати даних призвело наявність помилки в сервісі iMessage, який намагається відіслати замість звичайного SMS присутні тільки в iOS-пристроях повідомлення iMessage навіть після того, як користувач переніс SIM-карту на Android-смартфон. Оскільки iMessage належить Apple, вони і вимагали відшкодування збитків саме від цієї компанії. Після недовгих розглядів суддя відхилила позов, пославшись на відсутність достатніх доказів у сторони обвинувачення.
Проте на цьому інцидент не вичерпав себе, оскільки проти компанії Тіма Кука (Tim Cook) було висунуто ще й звинувачення в порушенні закону про захист приватності при спілкуванні з іншими людьми (Federal Wire Tap Act). Позивачі заявляли, що компанія «перехоплює» їх повідомлення, однак довести свою правоту вони так і не змогли. Справа в тому, що двоє з трьох потерпілих позбулися своїх старих iPhone, як тільки перейшли на використання інших смартфонів, в результаті чого не змогли продемонструвати суду ні пропажу повідомлень, ні наявність помилки в iMessage.
Суддя і цього разу вирішила, що у позивачів немає достатніх підстав для пред’явлення претензій і закрила справу на користь Apple.
Що стосується згаданої вище помилки в iMessage, в компанії прийняли заходи по її усуненню, запустивши спеціальний сервіс для відв’язування номера. Для того щоб відключити iMessage в ручному режимі, потрібно зайти на сайт Deregister iMessage, ввести номер телефону, прив’язаного до службі, в полі “Enter your phone number”, а отриманий на телефон шестизначний код ввести в поле “Enter confirmation code”. Після цього номер телефону буде остаточно відключений від iMessage.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас