Toshiba та її аудитор отримали рекордні штрафи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toshiba та її аудитор отримали рекордні штрафи

Фондовий ринок
570
Компанія Toshiba офіційно оштрафована на рекордну для японського бізнесу суму за махінації з бухгалтерією. Крім того, були застосовані санкції до аудитора Toshiba.
Як повідомляє видання Kyodo, Агентство фінансових послуг (Financial Services Agency, FSA) за рекомендацією Комісії з цінних паперів і бірж (Securities and Exchange Surveillance Commission, SESC), що входить до нього, наклало на Toshiba штраф у розмірі 7,37 млрд ієн (близько $ 61, 2 млн). Корпорація повинна буде виплатити цю суму до 25 лютого 2016 року. Виробник електроніки та енергетичного обладнання визнав свою провину і беззастережно погодився на цю компенсацію на користь держави.
«Ми ще раз приносимо свої вибачення всім зацікавленим сторонам, включаючи акціонерів та інвесторів, за причинені хвилювання та труднощі», – заявили в Toshiba.
Нагадаємо, в квітні 2015 року стало відомо про навмисне багаторічне викривлення доходів Toshiba, в результаті чого компанії було приписано близько $ 1,3 млрд неіснуючого прибутку. Причетні до підтасовування звітностей топ-менеджери були звільнені, а нове керівництво змушене було почати реструктуризацію і продаж активів, щоб ліквідувати наслідки фінансового скандалу.
У FSA визнали винною у трагедії і аудиторську фірму Ernst & Young ShinNihon, яка близько 60 років перевіряє квартальні та річні звіти Toshiba. Ця компанія, згідно із заявою фінансового регулятора, вступила в змову з Toshiba, у зв’язку з чим вона оштрафована на 2,1 млрд ієн ($ 17,4 млн) і відсторонена від укладання нових контрактів протягом трьох місяців. Розмір цього грошового стягнення став найбільшим для японських аудиторських компаній.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас