З України виїхали 20 тисяч молодих вчених, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З України виїхали 20 тисяч молодих вчених, - експерт

Казна та Політика
1474
За останні десятиліття з України виїхали 20 тисяч молодих, мотивованих дослідників, говорить Наталія Шульга, експерт Реанімаційного Пакету Реформ. Хоча бюджетне фінансування зменшується, виправити ситуацію допоможе залучення грантів.
Нещодавно українські вчені зустрічалися з президентом. Обговорювали, що ситуацію може врятувати закон про науку і наукову діяльність, який має вступити в дію з 1 січня. Однією з новацій стане Національний фонд досліджень, там будуть програми як для фінансування досліджень, так і для розробки нових продуктів, підтримки стартапів.
“Цей законопроект фактично активізував наукове співтовариство, і петиція, яка була зареєстрована на сайті Президента з проханням підтримати дані пропозиції, набрала більше дев’яти тисяч голосів. Я думаю, що президент це почув і зрозумів, що не можна затягувати далі”, – розповіла експерт.
Україна підписала угоду з Європейським Союзом про участь у рамковій програмі ЄС з досліджень та інновацій “Горизонт-2020”, яка дає вперше в історії України бути ініціаторами і координаторами програм. Загальна сума грантів, що виділяються на науку, становить 80 млрд євро.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас