Stratfor прогнозує Україні повільне зростання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Stratfor прогнозує Україні повільне зростання економіки

Казна та Політика
1072
Війна на сході України в 2016 році стане довгостроковим «замороженим» конфліктом з менш інтенсивними боями, ніж були в 2015 році, але з періодичними сутичками.
Про це йдеться в прогнозі Stratfor з політичної та економічної ситуації у світі на 2016 рік.
У доповіді говориться, що перманентний конфлікт на сході України буде лише однією з багатьох серйозних проблем
Непопулярність жорстких економічних заходів і повільні темпи правової та судової реформ, швидше за все, призведе до показового переформатування посадових осіб у Києві в 2016 році, з потенційною заміною українського прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, який піддається критиці. Але, президент України Петро Порошенко, швидше за все, продовжить прозахідний курс Києва. Аналітики відзначають, що доступ до фінансової підтримки Заходу і сприяння в сфері безпеки з боку НАТО і, зокрема, США, є ключовими для виживання української влади.
У контексті української економіки аналітики Stratfor відзначають, що після 10-відсоткового падіння 2015 році вона почне поступово відновлюватися в 2016 році.
При цьому, високий рівень інфляції та безробіття продовжать стимулювати протести з боку населення.
Економічні зв’язки Києва з Москвою, швидше за все, будуть слабшати. При цьому, країни обговорюватимуть погашення заборгованості, питання енерго- і електропостачання, та виконання Україною торгової угоди з Європейським Союзом, яка набуває чинності 1 січня 2016 року. Знижуватиметься торгівля ресурсами у сфері енергопостачань і сільськогосподарських товарів між Україною і Росією, однак, Київ поступово переорієнтовує свою економіку і широкі стратегічні інтереси від Росії до Заходу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас