Мінінфраструктури не відмовився від китайського кредиту для "Повітряного експреса" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури не відмовився від китайського кредиту для "Повітряного експреса"

Казна та Політика
430
$372,3 млн, які Експортно-імпортний банк Китаю виділив для реалізації проекту “Повітряний експрес” (будівництво швидкісного пасажирського залізничного сполучення між центром Києва та аеропортом “міжнародним Бориспіль”) можуть бути витрачені на інші цілі ПАТ “Укрзалізниця”.
“Провели попередні переговори з китайською стороною, щоб змінити призначення цього кредиту. Спорудження прямого залізничного сполучення між центром Києва та аеропортом Бориспіль за нашими розрахунками зараз безперспективна. Щоб цей комерційний проект працював хоча б “в нуль”, при поточному пасажиропотоку ціна квитка повинна бути порядку $20-25 “, – розповів перший заступник міністра інфраструктури України Володимир Шульмейстер.
За словами чиновника залучити пасажирів буде дуже важко, тому що на сьогоднішній день послуга таксі дешевше. Щоб не відмовлятися від грошей, їм шукається інше застосування в залізничній галузі.
“Швидше за все, це буде фінансування покупки рухомого складу”, – сказав Володимир Шульмейстер.
Нагадаємо, що реалізація національного проекту “Повітряний експрес” почалася влітку 2012 року. Очікувалося, що він буде реалізований за рахунок коштів Ексімбанку Китаю, який висловив готовність виділити кредит у розмірі $ 372, 300 млн. Підрядником будівництва повинна була стати China National Machinery Industry Complete Engineering Corporation (Китай).
У жовтні 2015 проект “Повітряний експрес” був офіційно переданий в управління Міністерства інфраструктури України, а глава ПАТ “Укрзалізниця” Олександр Завгородній заявив про готовність забрати його у своє підпорядкування.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас