НБУ з 1 січня вводить аутсорсинг на послуги інкасаторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ з 1 січня вводить аутсорсинг на послуги інкасаторів

Кредит&Депозит
721
Національний банк України (НБУ) з 1 січня буде видавати ліцензії юридичним особами на здійснення послуг з інкасації, обробки та зберігання готівки.
Умови та порядок видачі юридичним особам ліцензії на здійснення послуг з інкасації містяться в постанові НБУ № 926 від 24 грудня 2015 року “Про затвердження Положення про порядок видачі юридичним особам ліцензій на надання банкам послуг з інкасації”, яке набирає чинності з 1 січня 2016 року .
Коментуючи своє рішення, НБУ зазначив, що це сприяє оптимізації процесів готівкового обігу з урахуванням сучасного світового досвіду, який передбачає можливість залучення спеціалізованих компаній (Сash-in-Tranzit компаній або CIT-компаній) до процесів аутсорсингу у сфері готівкового обігу, у тому числі надання банкам послуг з інкасації готівки.
CIT-компанії безпосередньо працюють з банками та їх клієнтами, повністю забезпечуючи їх потреби в готівці. Разом з тим, завдяки концентрації готівки потоків та оптимізації операційних процесів очікується зменшення витрат, пов’язаних з обігом готівки. Великі банки і торгові мережі, які мають справу зі значними оборотами готівки, зацікавлені у використанні послуги професійних компаній у сфері інкасації, перевезення, а також логістики готівкових грошових коштів”, – сказав директор департаменту грошового обігу НБУ Віктор Зайвенко.
За його словами, реалізація норм постанови дозволить направити на капіталізацію банків кошти, звільнені в результаті скорочення витрат на логістику грошових потоків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас