"Vodafone Україна" і "Астеліт" запускають мережу 3G в Харкові, конверсія для "Київстару" поки не завершена — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Vodafone Україна" і "Астеліт" запускають мережу 3G в Харкові, конверсія для "Київстару" поки не завершена

Технології&Авто
732
Мобільні оператори “Vodafone Україна” і “Астеліт” запускають в комерційну експлуатацію мережі стандарту UMTS (3G) в Харкові, йдеться в прес-релізах операторів в понеділок.
Мережа “Vodafone Україна” буде запущена в ніч на 29 грудня. У прес-службі “Vodafone Україна”, відповідаючи на питання про те, коли може бути запущена мережа оператора в інших “конверсійних” містах, повідомили, що таких планів у найближчій перспективі немає.
У прес-службі “Астеліту” також повідомили про запуск своєї мережі в Харкові.
“Сьогодні 3G + мережа від life :) офіційно запрацювала в Харкові”, – йдеться в прес-релізі оператора.
У прес-службі ще одного гравця ринку мобільного зв’язку АТ “Київстар” агентству “Інтерфакс-Україна” повідомили, що конверсія частот для них поки не завершена.
“Для” Київстару “в Харкові, Житомирі, Запоріжжі, Черкасах ще не закінчена конверсія. Ми не знаємо поки фінальних термінів її завершення, але щільно співпрацюємо з Міністерством оборони в частині максимального прискорення цього процесу”, – повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в прес-службі оператора.
Харків, нарівні з Житомиром, Черкасами та Запоріжжям, входить до переліку так званих “конверсійних” міст. Запуск в цих містах мереж в стандарті UMTS можливий тільки після проведення Генеральним штабом Збройних сил України відповідної конверсії частот.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас