ЗМІ: Агрохолдинги блокують дороги по всій Україні через скасування пільг (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Агрохолдинги блокують дороги по всій Україні через скасування пільг (інфографіка)

Аграрний ринок
2246
28 грудня аграрії усієї України блокуватимуть основні дороги, протестуючи проти скасування спеціального режиму ПДВ.
Про це повідомляє “Агравері”.
Як пише видання, аграрії виступають проти скасування спеціального режиму ПДВ, до тих пір поки в законодавстві присутні норми, що дискримінують платників податків за формальними підставами і створюють підґрунтя для корупції, а також допоки Уряд на ділі не доведе, що він готовий і на практиці відшкодовує ПДВ вчасно і в повному обсязі.
“Виступаючи за скасування спеціального режиму ПДВ Уряд обіцяв відновити відшкодування ПДВ при експорті зернових і технічних культур. Однак, як стало ясно в ході обговорення законопроекту в парламенті, ці обіцянки виявилися обманом. У бюджеті просто не передбачено достатньої для цього кількості коштів, відповідна стаття витрат була, навпаки, додатково скорочено на 6,6 млрд грн”, – йдеться в звернені.
Для вирішення цієї проблеми було запропоновано розділити публічний реєстр заявок на відшкодування ПДВ на дві частини, щоб забезпечити своєчасне відшкодування великим експортерам, а підприємствам котрі не ввійшли в число обраних відшкодовувати ПДВ за залишковим принципом.
“У результаті кулуарних торгів, що проходили за закритими дверима, дана пропозиція трансформувалася в поділ реєстру на підприємства, що відповідають критеріям автоматичного відшкодування і таким, що критеріям не відповідають, із збереженням таких корупційних підстав для виключення з числа “автоматників” як відсутність по місцю реєстрації та неподання відомостей”, – йдеться у звернені.
Відкрите звернення громадських профільних організацій до Президента України, уже підписали Асоціація Виробників молока, Асоціація “Свинарі України”, Аграрний Союз, ВГО “Українська аграрна конфедерація”, Асоціація “Теплиці України”, Національна асоціація цукровиків України, Українська Асоціація виробників картоплі, Асоціація фермерів і приватних землевласників, Асоціація тваринників України.
Нагадаємо, скасування спецрежиму ПДВ є одним із структурних маяків програми співпраці України і Міжнародного валютного фонду, невиконання якої ставить під загрозу подальшу фінансову підтримку нашої країни з боку кредитора.
Аграрії та Мінагропрод неодноразово виступали з критикою ініціативи щодо скасування спецрежиму раніше 2018 року, наголошуючи, що податкові зміни будуть надто різкими і призведуть до занепаду тваринництва.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас