Аграрні асоціації просять Порошенко ветувати закон про внесення змін до Податкового кодексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аграрні асоціації просять Порошенко ветувати закон про внесення змін до Податкового кодексу

Аграрний ринок
556
Ряд аграрних асоціацій просять Президента Петра Порошенка ветувати закон “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходженнях в 2016 році” (реєстраційний номер 3688).
Про це йдеться в їх відкритому зверненні до Президента.
“Даний закон з урахуванням внесених до нього поправок суперечить національним інтересам України: зберігає і підсилює нерівність платників податків, веде до розквіту корупції, знищення середнього та малого бізнесу, насамперед, фермерства; скорочення робочих місць”, – йдеться у зверненні.
Наголошується, що при підготовці даних змін уряд обіцяв відшкодовувати ПДВ в повному обсязі всім сільгоспвиробникам при експорті зернових і технічних культур.
Але насправді Кабінет Міністрів, на думку аграріїв, запропонував розділити публічний реєстр заявок на відшкодування ПДВ на дві частини, щоб, за словами авторів звернення, забезпечити своєчасне відшкодування великим експортерам, а підприємцям, які не увійшли в число вибраних, відшкодовувати ПДВ за залишковим принципом.
“Насправді уряд навіть не планував відшкодовувати ПДВ в повному обсязі всім аграріям, як і іншим рядовим підприємцям. У бюджеті просто не передбачено достатньої для цього кількості коштів, відповідна стаття витрат була, навпаки, додатково скорочена на 6,6 млрд гривень”, – підкреслюється у зверненні.
Також наголошується, що це позбавляє середніх і малих фермерів, а також їх об’єднання – кооперативи, можливості своєчасно і в повному обсязі отримувати відшкодування ПДВ при експорті всієї своєї продукції, а не тільки зернових і технічних культур; сприяє розвитку корупції при формуванні реєстрів.
У зв’язку з цим, а також враховуючи той факт, що дана норма закону грубо порушує статтю 13 Конституції про захист прав всіх суб’єктів господарювання, аграрії просять Президента ветувати закон про внесення змін до податкового кодексу.
Звернення підписали керівники Асоціації виробників молока, асоціації свинарів, Аграрний союз України, Українська аграрна конфедерація, “Теплиці України”, “Укрцукор”, Українська асоціація виробників картоплі, Асоціація фермерів і приватних землевласників, Асоціація тваринників України, а також готові підписати і ряд інших асоціацій .
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас