Прем'єр Данії запропонував новий спосіб боротьби з міграційною кризою в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Данії запропонував новий спосіб боротьби з міграційною кризою в Європі

Світ
706
Прем’єр Данії вважає, що конвенцію від 1951 потрібно переглянути з метою уточнення прав біженців в першій країні, кордон якої вони перетнули.
Прем’єр-міністр Данії Ларс Люкке Расмуссен пропонує переглянути Конвенцію ООН про біженців, оскільки Європа стикається з гіршою міграційною кризою з часів Другої Світової Війни.
“Якщо так триватиме або ситуація погіршиться … ми досягнемо моменту, коли нам необхідно буде говорити – і Данія не зможе це зробити сама – про зміну правил гри”, – сказав Расмуссен.
Прем’єр Данії вважає, що конвенцію від 1951 потрібно переглянути з метою уточнення прав біженців в першій країні, кордон якої вони перетнули.
“Якщо хтось шукає укриття від війни і прожив два або три роки в Туреччині, то чи має він потім право поїхати до Європи і просити притулку там? На сьогодні правила дозволяють людям зробити це, але ми збираємося поговорити про це”, – сказав він.
Прем’єр-міністр вважає, що Європейський Союз повинен очолити зусилля для того, щоб змінити Конвенцію, яка була прийнята через шість років після закінчення Другої Світової Війни.
З січня 2015 близько 18 тис чоловік подали прохання про надання притулку в Данії. У сусідній Швеції цього року очікують близько 190 тис таких прохань.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас