Китайська влада оштрафувала 8 морських перевізників на $63 млн за цінову змову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська влада оштрафувала 8 морських перевізників на $63 млн за цінову змову

Світ
154
Китайський антимонопольний регулятор оштрафував вісім компаній, що займаються морськими перевезеннями, на загальну суму в 407 млн юанів ($ 63 млн), звинувативши їх в картельній змові з метою завищення цін на перевезення транспортних засобів і важкого устаткування.
За результатами перевірки Державна комісія з розвитку і реформ (NDRC), основною функцією якої є контроль за цінами в КНР, визнала низку компаній винними в навмисному завищенні цін на свої послуги. Штрафам піддалися японські Nippon Yusen KK, Mitsui OSK Lines, Kawasaki Kisen Kaisha і Eastern Car Loner Ltd., корейська Eucor Car Carriers, норвезька Wallenius Wilhelmsen, а також чилійська Cia. Sud Americana de Vapores SA і її “дочка”. Всі компанії визнали порушення.
Раніше аналогічні розслідування проводили антимонопольні регулятори Японії та Європейського союзу.
Китайські регулятори все частіше використовують антимонопольне законодавство, прийняте в 2008 році, в боротьбі проти підвищення цін. Найбільш великим за останній час став штраф, накладений на виробників молочної продукції та дитячого харчування – на ці товари імпортного виробництва спостерігався особливий попит після скандалу із зараженою продукцією, виробленою в Китаї. Тоді сума стягнень з шести компаній склала близько $100 млн.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас