У Росії набули чинності нові правила обміну валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії набули чинності нові правила обміну валюти

Світ
2507
Нові правила обміну валюти на суму понад 15 тис руб. (трохи більше 200 доларів за офіційним курсом ЦБ) почали діяти в Росії з 27 грудня.
Як повідомляється, для таких операцій фізичним особам доведеться надавати не тільки паспорт, але й інші анкетні дані, тобто операції з обміну валюти будуть проводитися по повній, а не спрощеній ідентифікації клієнта.
24 грудня Центральний банк Росії видав положення “Про ідентифікацію кредитними організаціями клієнтів … з метою протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом”.
Таким чином, це не означає, що фізична особа повинна самостійно оформляти свої ідентифікаційні дані – заповнювати анкети і опитувальні листи, зазначав ЦБ.
“Нові правила ідентифікації банками клієнтів, що вступили в силу 27 грудня, не створять громадянам додаткових складнощів при обміні валюти”, – заспокоював Банк Росії.
“При купівлі або продажу валюти на суму до 15 000 руб. ідентифікація клієнта як і раніше не потрібна. Якщо сума операції більше, то клієнт надає паспорт, а анкету заповнює сам банк”, – роз’яснював регулятор, додаючи, що отримані ідентифікаційні дані громадян будуть зберігатися виключно в кредитній організації “протягом строку, встановленого законом”.
До вчорашнього дня фізичні особи, що бажали обміняти валюту на суму понад 15 000 руб., могли це зробити, надавши лише власний паспорт.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас