Яценюк хоче більше відповідальності з боку підприємців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк хоче більше відповідальності з боку підприємців

Казна та Політика
3415
Змінами до Податкового кодексу вдвічі скорочено єдиний соціальний внесок, скасований додатковий імпортний збір, скорочені ставки оподаткування для підприємств, які чесно видобувають природний газ і збільшують енергетичну незалежність країни.
Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк в «10 хвилинах» у неділю, 27 грудня, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.
Яценюк підкреслив, що в прийнятих змінах податку було прийнято «безпрецедентне рішення»: «Ми вдвічі скоротили основний податок на заробітну плату, так званий єдиний соціальний внесок. Зараз він 41%. З наступного року – це буде 22%».
Наприклад, зазначив він, на заробітній платі в 4,5 тисячі гривень роботодавець отримає економію 900 гривень.
«Ми, як держава, взяли на себе відповідальність за те, щоб Пенсійний фонд, незважаючи на зменшення сплати єдиного соціального внеску, був наповнений. З державного бюджету ми виділили в Пенсійний фонд додатково 100 млрд гривень, адже чим менше єдиний соціальний внесок, тим менше надходження до Пенсійного фонду. Але держава зобов’язана, з одного боку, стимулювати підприємця, а з іншого – в повному обсязі забезпечити виплату пенсій. І ми це зробимо», – підкреслив глава уряду.
Яценюк звернувся до підприємців: «Така радикальна реформа єдиного соціального внеску вимагає вашого розуміння, вашої відповідальності і вашої позиції. Ми зменшили вдвічі ЄСВ, це дало додатковий ресурс. У результаті цього я прошу кожного українського підприємця вийти з тіні, перестати платити заробітні плати в конвертах».
«Ви отримали додатковий ресурс, як на розвиток власного бізнесу, так і на підвищення реальної заробітної плати для кожного вашого співробітника. Удвічі скорочений податок дає можливість для бізнесу розвивати своє підприємство і більше платити своєму працівникові. Тому я розраховую на взаємність. І тільки взаємна довіра, і взаємна відповідальність дозволить нам далі будувати стабільну українську економіку», – підкреслив глава уряду.
Він підкреслив, що взаємна довіра має будуватися і між підприємцем та органами фіскальної служби. Саме тому Уряд розпочав широкомасштабну реформу Державної фіскальної служби: «Це скорочення як кількості працівників, так і кількості підрозділів Державної фіскальної служби. Це зменшення кількості перевірок та, головне – зміна порядку відшкодування податку на додану вартість».
«Тепер не буде ручного режиму. Виключно прозорий та публічний підхід при відшкодуванні податку на додану вартість всім суб’єктам підприємницької діяльності. І це стало частиною нового податкового закону», – зазначив він.
«Нам, звичайно, потрібно продовжувати буде працювати і над змінами до державного бюджету, і над новою редакцією Податкового кодексу. Це процес постійних реформ і постійних змін», – додав він.
Крім того, скасований додатковий імпортний збір: «Це означає, що ціна на імпортні товари також піде вниз».
«Додатково ми кардинально змінили рентну політику при видобутку природного газу. Ми вдвічі скоротили ставки оподаткування для підприємств, які чесно і прозоро добувають природний газ і збільшують нашу енергетичну незалежність. Наша мета – через 10 років Україна повністю повинна стати енергетично незалежною. І наша податкова політика саме на це спрямована», – підкреслив Яценюк.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас