Саакашвілі розповів, чому українці відчувають безвихідь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саакашвілі розповів, чому українці відчувають безвихідь

Казна та Політика
3301
В рамках Антикорупційного форуму глава Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі назвав основні проблеми сучасної України.
За його словами, рівень життя українців низький через високий рівень корупції в суспільстві. “У корупції причина того, що десятки мільйонів сімей в нашій країні не живуть, а виживають, люди живуть з відчуттям безвиході, а рівень життя знижується”, – нарікає одеський губернатор.
За його словами, економіка України у порівнянні з 2013 роком, в 2015 році скоротилася на 95 млрд доларів. “За даними УкрДержСтата і МінФіна, номінальний ВВП в доларах США в 2013 році склав трохи більше 182 млрд, а за 3 квартали цього року номінальний ВВП склав близько 63 млрд. Можна прогнозувати, що номінальний ВВП на кінець поточного року не перевищить 88 млрд”, – поділився Міхеїл Саакашвілі.
Як позитивний приклад боротьби з корупцією Саакашвілі навів досвід Польщі. “Я нещодавно повернувся з Польщі. Пам’ятаю важкі часи, коли ця країна починала боротьбу з корупцією та реформи. Сьогодні її ВВП майже досягає 550 млрд доларів. Вони досягли таких результатів шляхом безкомпромісної боротьби з корупцією і стрімким реформуванням”, – пригадав глава Одеської ОДА.
За його словами, через високий рівень корупції в країні іноземні інвестори не готові вкладати гроші в українські проекти: “Я поки не зустрічав жодного підприємця, жодного громадянина, хто б сказав, що після втечі колишнього президента України Віктора Януковича, корупції стало менше. Навпаки, багато з них кажуть, що ставки виросли. А Путін тільки і хоче довести всьому світові, що українці не вміють самостійно розвиватися, що незалежна Україна – це беззаконня, убогість, постійний хаос і корупція “.
При цьому екс-президент Грузії впевнений, що в економіки України є перспективне майбутнє. “Слід знижувати податки, різко поліпшити бізнес клімат, радикально скоротити бюрократію і фундаментально перебудувати економічну функцію держави: з менеджера в модератора”, – поділився думкою Міхеїл Саакашвілі.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас