Роботодавець може отримувати компенсацію за переселенців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роботодавець може отримувати компенсацію за переселенців

Казна та Політика
303
Роботодавець може протягом 6 місяців отримувати від держави компенсацію зарплат переселенців.
Про це повідомив заступник голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Сергій Кравченко.
За його словами, в рамках постанови уряду №696 вже більше 200 роботодавців подали заяви на отримання компенсації оплати праці внутрішньо переміщених осіб (ВПО), яких прийняли на роботу.
«Сьогодні ми чекаємо від уряду і парламенту рішень з реформування служби зайнятості в Нацагентство і рішуче готові до змін. Разом з тим, виклики на ринку праці змушують нас шукати нові підходи до роботи вже зараз. Військові дії на Донбасі і окупація Криму змусили покинути свої будинки більш 1,3 млн сімей. Для порівняння під час Чорнобильської катастрофи було переміщено 60 000 сімей. Це значна цифра, і ми робимо все можливе, щоб адаптувати людей на новому місці проживання. Для стимулювання їх зайнятості діє нова програма, яка дозволяє роботодавцям протягом півроку отримувати від держави компенсацію на оплату праці переселенців. Ми закликаємо підприємців звертатися до центрів зайнятості для оформлення відповідних документів. Це вкрай важлива програма, і я запевняю, що після реформи і створення Нацагентства зайнятості вона обов’язково продовжить свою роботу », – зазначив Кравченко.
За його словами, серед головних умов для участі в програмі – термін працевлаштування переселенців повинно бути як мінімум удвічі довше періоду компенсації. Сума компенсації не може перевищувати середню зарплату за фахом у галузі. Крім того, заступник голови відомства додав, що в службі зайнятості роботодавець може безкоштовно перенавчити або підвищити кваліфікацію працівників із числа переселенців.
Кравченко зазначив, що реформа служби зайнятості адаптує всі сервіси служби до новітніх інтернет технологій, введе прогноз ринку праці, який дозволить попередити кризу з безробіттям по окремих галузях економіки і в цілому дозволить оперативно відповідати на нові виклики перед ринком праці в Україні, зокрема і працевлаштування демобілізованих учасників АТО і переселенців. Він зазначив, що в рамках реформи програма компенсації буде діяти в наступному році і на заходи сприяння зайнятості переселенців витрати Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття заплановані в сумі 40 млн грн. «Тим не менш, сума коштів буде залежати від фінансової стабільності Фонду та забезпечення його бездефіцитності в 2016 році», – додав він.
За даними Держслужби статистики станом на 21 грудня 2015 на облік взято 1 661 002 переселенця або 1 311 485 сімей з Донбасу та Криму. 394 000 – особи працездатного віку, з яких 127 000 повідомили про бажання працевлаштуватися.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас