Стало відомо, на скільки податковий комітет пропонує підвищити акцизи на пиво, алкоголь і тютюнові вироби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, на скільки податковий комітет пропонує підвищити акцизи на пиво, алкоголь і тютюнові вироби

Казна та Політика
1434
Профільний податковий комітет пропонує підвищити акциз на пиво і вина, крім виноградних натуральних, в 2016 році на 100%, спирт і алкогольні напої – на 50%, слабоалкогольні напої – на 300%, такий підсумок переговорів з урядом за проектом правок до Податкового кодексу ( №3688) оголосила в четвер голова комітету Наталія Южаніна.
Виступаючи в Раді, вона уточнила, що специфічна ставка акцизного збору та мінімальне акцизне податкове зобов’язання для тютюнових виробів збільшується, як і пропонував уряд, на 40%, однак від пропозиції підвищити адвалорну ставку на 3 процентних пункти було вирішено відмовитися.
Крім того вноситься норма про надання уряду права встановлювати мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на тютюнові вироби.
У той же час проти неї виступає фракції коаліції “Самопоміч”. Як пояснив її представник, перший заступник глави податкового комітету Андрій Журжій, дві з чотирьох працюють в Україні тютюнових компаній категорично проти цієї норми.
“Якщо хочемо підняти мінімальні ціни, не порушуючи конкуренцію, – підвищуйте адвалорну ставку, як пропонує уряд. Знаєте, хто хоче мінімальні ціни, – дві тютюнові компанії, які є опосередкованими власниками компанії“Мегаполіс”- монополіста на українському ринку (з дистрибуції тютюнових виробів – ред.)”, – підкреслив А.Журжій.
Він додав, що в Європі введення мінімальних цін на тютюнові вироби було оскаржено в суді через порушення конкуренції.
Парламенту поки не вдалося прийняти цей законопроект, голови фракцій пішли на додаткові консультації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас