Ліквідатор банку намагається повернути одну з найбільших мереж вуличних терміналів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ліквідатор банку намагається повернути одну з найбільших мереж вуличних терміналів

Фондовий ринок
2187
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) вступив у боротьбу за одну з найбільших мереж вуличних терміналів – мережа ліквідованого зараз Банку Національний Кредит.
Передумови для конфлікту за 2,5 тис. терміналів, що працювали під брендом «Банк 24 Національний кредит», виникли ще на початку літа, коли ФГВФО ввів у банк тимчасову адміністрацію.
Мережа платіжних терміналів була зав’язана на однойменному банку, але перед його банкрутством була продана. «Мені довелося віддати більшу частину терміналів за борги», – говорив у червні співвласник банку, екс-голова наглядової ради Андрій Оністрат.
Мережа не припиняла роботу ні на день. Після введення в банк тимчасової адміністрації на екранах терміналів ще висвічувався логотип «Банк Національний кредит 24». Через пару днів його замінили на бренд BNK 24. Коли ФГВФО вивчив цю угоду, він оскаржив її.
«Протокол правління банку і договір про продаж програмно-технічних комплексів самообслуговування були визнані нікчемними правочинами. Уповноважена особа Фонду гарантування подала заяву в правоохоронні органи про вчинення кримінального злочину і позов до суду », – повідомив заступник директора-розпорядника ФГВФО Андрій Кияк.
Головне слідче управління МВС з 9 вересня проводить досудове розслідування за фактом розтрати майна Банку Національний кредит його службовими особами, що підпадає під ч. 5 ст. 191 КК.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас