Експерт: Яценюк впорався зі складною ситуацією в країні, але деяких міністрів чекає відставка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Яценюк впорався зі складною ситуацією в країні, але деяких міністрів чекає відставка

Казна та Політика
898
Незважаючи на шквал критики, який обрушився на Арсенія Яценюка напередодні звіту уряду, він збереже за собою посаду прем’єр-міністра, однак Кабмін очікує серйозна чистка. Про це заявив директор соціологічної служби “Український барометр” Віктор Небоженко, коментуючи сьогоднішній звіт уряду у Верховній Раді.
За його словами, на тлі потужної дискредитаційної кампанії, розв’язаної проти прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, слід розуміти, що перед ним стояли складні завдання, і глава Кабінету міністрів їх виконав.
“Насамперед, успішно ведеться боротьба з російським “Газпромом”, що не можна не назвати заслугою Яценюка”, – підкреслив Віктор Небоженко.
“Ми перекрили повітряний простір для російських літаків, що теж достатньо мужній крок, який за своїм політичним наслідкам набагато сильніший, ніж навіть те, що відбувається зараз з російськими літаками в Сирії”, – зазначив експерт.
“Крім того, уряду вдалося врегулювати питання з державним боргом України, що теж можна поставити тільки в плюс. Коли нам загрожував дефолт, і всі боялися, що Україна опиниться в страшному становищі, робота Яценюка і Яресько сприймалася позитивно. Але потім про це швидко забули”, – додав він.
Те ж саме, на думку Віктора Небоженка, можна сказати про рішення уряду щодо дерегуляції, різке підвищення якості роботи Міноборони.
“Звичайно, все це протягом року відійшло кудись на другий план, і сьогодні, як це не дивно, парламентська більшість вимагає відставки прем’єр-міністра. Але насправді це всього лише інформаційний шум і політичні ігри”, – сказав він.
На думку експерта, Арсеній Яценюк залишиться на посаді прем’єр-міністра.
“Депутати, особливо з парламентської більшості, давно взяли квитки в теплі краї, і хочуть відбути туди в статусі не просто народних обранців, а членів парламентської більшості. Тому, незважаючи на запеклу кампанію проти Яценюка, він залишиться на своїй посаді”, – підкреслив Небоженко.
“Інше питання – що чекає дуже серйозна чистка Кабміну, і не тільки за професійною ознакою. Це, мені здається, узгоджено і з віце-президентом США Байденом, і цього хочуть усі – щоб уряд був більш модерним і більш чесним”, – підкреслив директор соціологічної служби “Український барометр”.
Він прогнозує, що до Нового року буде прийнятий бюджет, і новий Податковий кодекс, а сам прем’єр Яценюк отримає вотум довіри, “тому що об’єктивно він робив те, що повинен був робити будь-прем’єр”.
“Більше того, кожен, хто спробує зайняти цю посаду замість Яценюка, повинен розуміти, що у нього не виявиться парламентської більшості, і завтра він зіткнеться з такою ж критикою, яка лунає на адресу нинішнього голови уряду”, – резюмував Віктор Небоженко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас