Volkswagen завершить розслідування "дизельного скандалу" в квітні 2016 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen завершить розслідування "дизельного скандалу" в квітні 2016 р

Фондовий ринок
167
Німецький автоконцерн Volkswagen AG (VW) планує завершити розслідування “дизельного скандалу” у квітні 2016 року.
Голова наглядової ради концерну Volkswagen Ханс-Дітер Пётш назвав його найбільшим випробуванням в історії найбільшого європейського автобудівельного концерну, повідомляє Deutsche Welle.
Він зазначив, що розслідування порушень в VW ведуть дві групи з 450 експертів, у тому числі співробітники американської юридичної фірми Jones Day. “Обидві групи працюють незалежно”, – заявив глава компанії.
За словами Х.-Д.Пётша, остаточний звіт повинен бути готовий до 21 квітня 2016.
На даний момент вважається ймовірним, що “активну участь в маніпуляціях брало цілком доступна для огляду кількість співробітників”, сказав він. Опитано 87 осіб, перевірено 1500 електронних носіїв інформації співробітників VW, “за ними підуть багато інших”, наводить його слова агентство dpa.
Фінансові наслідки, за оцінками Х.-Д.Пётша, “можуть бути значними”. Для їх подолання VW зараз виділив 6,7 млрд євро в спеціально створений резервний фонд. Які витрати понесе концерн в результаті штрафних санкцій у США, поки не відомо.
Керівник Федерального об’єднання центрів захисту прав споживачів Німеччини (vzbv) Клаус Мюллер заявив, що VW повинен взяти на себе всі витрати по відшкодуванню збитку клієнтам, повідомляє AFP.
Скандал навколо Volkswagen вибухнув у вересні 2015 після того, як американське Агентство з охорони навколишнього середовища (EPA) виявило, що концерн встановлював на своїх автомобілях з дизельними двигунами комп’ютерні програми, які під час перевірок занижують показники викиду шкідливих речовин.
Крім однойменного бренду, німецькому автоконцерну Volkswagen належать марки легкових автомобілів Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, SEAT, Skoda, мотоцикли Ducati, вантажівки MAN, Scania і Volkswagen Commercial.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас