Клімкін розкрив деталі участі України в розвитку нового "Шовкового шляху" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клімкін розкрив деталі участі України в розвитку нового "Шовкового шляху"

Казна та Політика
1210
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє про перспективи участі України в розвитку нового “Шовкового шляху” з участю країн Далекого і Середнього Сходу.
Він пояснив, що ідея “Шовкового шляху” полягає в тому, що “це, умовно, не одна залізниця, яка йде через конкретні порти, або дві залізниці, як колись там був… Транссибірський шлях”.
“Ідея “Шовкового шляху” саме в тому, щоб створити конкурентну мережу різних транспортних шляхів, створити зовсім іншу логістику”, – пояснив Клімкін.
Міністр розповів, що на минулому тижні в рамках міністерського засідання ОБСЄ у Белграді відбулося міністерське засідання ГУАМ (Грузія, Україна, Азербайджан, Молдова).
“Ми домовилися працювати, в тому числі і з Китаєм, і з Японією саме у форматі ГУАМ, враховуючи азербайджанські, грузинські, молдавські та наші можливості”, – сказав Клімкін.
Міністр пояснив, що це означає не стільки уніфікацію тарифів, скільки розвиток оптимальної та сучасної логістики. Він додав, що нещодавні візити президента України Петра Порошенка в Казахстан і Туркменістан були присвячені, в тому числі, і транспортній складовій. Клімкін нагадав, що особисто в Кореї, в Сеулі, спеціально обговорював це питання.
“Це питання конкурентоспроможності наших шляхів. Бажаючих працювати з Україною багато. Ми повинні просто продемонструвати, що наші шляхи, саме в комбінації – не одна залізниця, не один порт, не один логістичний термінал – працюють ефективно”, – зазначив глава зовнішньополітичного відомства.
На його переконання, у України в цьому напрямку дуже непогані шанси.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас