Dragon Capital надала свій прогноз щодо інфляції в Україні за цей рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Dragon Capital надала свій прогноз щодо інфляції в Україні за цей рік

Казна та Політика
545
Інвестиційна компанія Dragon Capital (Київ) прогнозує інфляцію 1% у грудні (місяць до місяця) і 44% за підсумками 2015 року.
Про це йдеться в коментарі головного економіста Dragon Capital Олени Бєлан.
“Оскільки основні чинники зростання споживчих цін у листопаді мали тимчасову природу (підвищення тарифів на опалення і стрибок цін на овочі), ми очікуємо помірну інфляцію в грудні (близько 1,0% м/м) і уповільнення її в річному вираженні до 44%”, – йдеться у ньому.
За оцінками компанії, основними факторами, що визначають динаміку інфляції в 2016 році, будуть подальше збільшення регульованих тарифів (на газ, опалення, електроенергію) і валютного курсу.
“Ми очікуємо, що монетарна та фіскальна політика залишиться жорсткою, що буде стримувати зростання внутрішнього попиту. У комбінації з високою базою порівняння це сприятиме різкого уповільнення інфляції в річному вираженні починаючи з березня-квітня 2016 року”, – вважають в інвесткомпанії.
Тим не менш, з урахуванням запланованого зростання цін на енергоносії, Dragon Capital прогнозує інфляцію на кінець 2016 на рівні 14% рік до року, маючи на увазі відносно стабільний валютний курс.
Однак кон’юнктура, що погіршується, на світових товарних ринках є істотним ризиком як для прогнозу валютного курсу, так і для прогнозу інфляції.
Нагадаємо, в листопада 2015 року споживчі ціни підвищилися на 2,0%.
У січні-листопаді інфляція склала 42,3%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас