Мінфін дав оцінку можливому дефіциту ПФ після прийняття своєї концепції податкової реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін дав оцінку можливому дефіциту ПФ після прийняття своєї концепції податкової реформи

Казна та Політика
1061
Міністерство фінансів оцінює можливий дефіцит Пенсійного фонду після прийняття своєї концепції податкової реформи в 108 млрд гривень.
Про це повідомила заступник міністра фінансів Олена Макеєва.
“Соціальні стандарти будуть підвищені на 12%, і якщо ми проведемо податкову реформу, то люди будуть мати більше грошей. Ми пропонуємо всім громадянам України соціальну пільгу у вигляді однієї зарплати, яка не буде обкладатися податками. Це 1 378 гривень. Також ми забираємо податкове навантаження у вигляді сплати єдиного соціального внеску. Люди на 200-300 гривень більше отримуватимуть грошей. Ми знизимо податкове навантаження на підприємства – в 2 рази знизимо ставку ЄСВ з 41% до 20%. Природно, такі заходи приведуть до дефіциту Пенсійного фонду в 108 млрд гривень. Природно, державі доведеться фінансувати цей дефіцит “, – сказала вона.
За словами Макєєвої, коли експерти і депутати пропонують ще більше знизити ставки деяких податків, то їм необхідно бути відповідальними за збільшення державних витрат.
“Коли ми ініціюємо питання про перегляд ставок, то ми хочемо почути пропозиції депутатів, яким чином ми можемо компенсувати цей додатковий дефіцит. Наша податкова реформа передбачає введення плоскої ставки. Це європейський досвід, коли ставки встановлюються на рівні 20% або 19%, як у Словаччини. Це дуже просто. Ми можемо говорити про те, що ми можемо ще їх знизити, але ми повинні розуміти, як скоротити держвидатки, щоб не допустити збільшення дефіциту Пенсійного фонду “, – зазначила чиновник.
Вона нагадала, що Мінфін очікує пропозиції від фракцій щодо удосконалення податкової реформи в п’ятницю, 4 грудня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас