Volkswagen домовився з банками про кредит на 20 млрд євро, - джерела — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen домовився з банками про кредит на 20 млрд євро, - джерела

Кредит&Депозит
410
Volkswagen досяг угоди з банками про умови надання короткострокового кредиту на суму 20 мільярдів євро на покриття витрат, пов’язаних зі скандалом з вихлопами.
Про це Reuters повідомили джерела, знайомі із ситуацією.
Найбільший виробник автомобілів в Європі змушений шукати фінансову підтримку, оскільки аналітики очікують, що йому доведеться витратити десятки мільярдів євро на штрафи, судові розгляди і переобладнання близько 11 млн дизельних автомобілів.
Тринадцять банків запропонували німецькому концерну кредити в розмірі 1,5 або 2,5 мільярда євро, тобто, в цілому, на 29 мільярдів євро, сказали Reuters два джерела, які побажали залишитися неназваними у зв’язку з конфіденційністю питання.
Одне джерело сказало, що Volkswagen вирішить, як розподілити 20 млрд євро, які він хоче позичити, у п’ятницю. Інше джерело повідомило, що це відбудеться в найближчі дні, не називаючи більш точних термінів.
Volkswagen вже витратив 6,7 мільярда євро в якості первинних витрат на врегулювання скандалу з вихлопами і повідомив, що очікує додаткових витрат на суму мінімум в 2 млрд євро за фальсифікацію сертифікату про рівень вихлопів вуглекислого газу.
Рейтингове агентство Standard & Poor’s знизило кредитний рейтинг Volkswagen до ‘BBB +’ з ‘A-’ у вівторок, слідом за Fitch і Moody’s.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас