Fitch підвищило рейтинг Харкова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підвищило рейтинг Харкова

Казна та Політика
209
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings слідом за суверенним рейтингом підвищило рейтинг Харкова до загальнодержавного рівня “CCC”.
“Рейтинги міста стримуються суверенними рейтингами. Зниження суверенних рейтингів призвело б до аналогічної рейтингової дії за рейтингом міста. У відсутність зниження суверенного рейтингу істотне погіршення кредитоспроможності міста також може призвести до негативних рейтингових дій, – йдеться в повідомленні агентства. – Підвищення суверенних рейтингів може призвести до підвищення рейтингів Харкова за умови, що місто буде підтримувати стабільні бюджетні показники “.
Нагадаємо, в середині листопада Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг України в іноземній валюті (рейтинг дефолту емітента) до “CCC” з “RD” (обмежений дефолт).
Як підкреслили в агентстві, країна вийшла з дефолту по комерційному зовнішньому боргу завдяки випуску 12 листопада нових облігацій для власників бондів на 15 мільярдів доларів.
За оцінками Fitch, боргова стійкість України поліпшилась, а зниження потреби в рефінансуванні боргів і продовження підтримки офіційних кредиторів дає деяку перепочинок і знижує ризик суверенної боргової кризи в коротко- і середньостроковій перспективі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас