Аналітики розповіли, кому в Україні готові платити більше (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики розповіли, кому в Україні готові платити більше (інфографіка)

Особисті фінанси
2522
Продавцям-консультантам, торговим представникам і продавцям по телефону готові платити більшу зарплату, ніж та, на яку вони розраховують.
За інформацією порталу rabota.ua фахівці з продажів є найбільш затребуваними співробітниками практично будь-якої компанії. Саме ця професійна сфера є лідером за кількістю вакансій і резюме.
Судячи з динаміки вакансій у сфері продажів у цьому році, ситуація виглядає стабільно позитивною. Незважаючи на короткочасний відпускний спад у серпні, кількість вакансій для фахівців сфери продажів невпинно зростає. Приріст вакансій восени, порівняно з січнем, перевищив 160%.
Втім, різні сфери продажів по-різному затребувані шукачами і роботодавцями. Наприклад, здобувачі охочіше йдуть в продавці-консультанти – 59%, при цьому таких вакансій менше – 38%. З торговельними/регіональними представниками ситуація протилежна – їх охоче шукають роботодавці (28% вакансій), але здобувачі не дуже охоче відгукуються на них (15% резюме).
Така ж ситуація з продажами по телефону – 11% частка вакансій проти 8% частки резюме. А для В2В продажів розрив ще більший – 8% вакансій проти 2% резюме. Тільки керівники в продажах – супервайзери, директори – залучають більше кандидатів, ніж роботодавців. Можливо, необхідність активно залучати клієнтів, працювати з відмовами, негативними відгуками і розчаровує претендентів на посади торгових представників і продавців по телефону. Для продавців більш характерні пасивні продажі й можливість працювати біля дому.
Як правило, зарплати продавців, торгових представників і продавців по телефону вищі у вакансіях. Іноді це виходить за рахунок того, що роботодавці вказують у зарплаті фінальну суму, куди входить і оклад, і бонуси за виконання плану.
А здобувачі, коли шукають роботу, припускають, що це саме окладна частина. Втім, кандидати в управлінні продажами, продажах В2В і керівники продажів різних рівнів оцінюють себе вище, ніж їм мають намір платити роботодавці. Можливо, через такі «ножиці» роботодавці скаржаться на труднощі з підбором кваліфікованих фахівців.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас