Названа сума товарообігу між Україною та ЄС з початку 2015 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названа сума товарообігу між Україною та ЄС з початку 2015 року

Казна та Політика
1651
Частина ЄС у зовнішніх економічних відносинах України протягом трьох кварталів 2015 становить 33%, що в грошовому еквіваленті становить 9,2 млрд доларів.
Про це сказала перший заступник міністра економічного розвитку Наталія Микільська під час засідання робочої групи з питань доступу українських товарів на ринки держав-членів ЄС.
“ЄС зараз є нашим основним торговельним партнером, частка якого за 9 місяців 2015 становила 33%, в грошовому еквіваленті – це ,92 млрд доларів США”, – повідомила М. Нікольського.
При цьому в Мінекономрозвитку відзначили падіння, зокрема в експорті кукурудзи, хоча в той же час експорт кукурудзи зріс в Китай, країни Близького Сходу та Північної Африки.
“Другим чинником падіння є падіння товарів сировинного металургійного комплексу – падіння руд і металопрокату, у тому числі з ЄС”, – зазначила заступник міністра.
Вона додала, що серед країн-членів ЄС найбільшим торговим партнером є Польща.
“Ми відновлюємо роботу нашої міжурядової комісії з Польщею, яка повинна в рамках робочих груп звірити годинники, де ми знаходимося і чому в цьому році у нас відбулося падіння товарообігу: нашого експорту та польського імпорту в Україну”, – пояснила вона.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас