Vodafone починає запуск 3G в Києві і планує до кінця року покрити 35% території країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Vodafone починає запуск 3G в Києві і планує до кінця року покрити 35% території країни

Технології&Авто
1404
Сьогодні вночі оператор Vodafone починає запуск мережі 3G в Києві. Тим не менш, компанія вибрала не зовсім звичний підхід. Через складність встановлення нових базових станцій у столиці, запуск мережі 3G в ній буде здійснюватися у кілька етапів. Оператор розбив свою мережу в Києві на кластери, кожен з яких буде складатися з 100-200 базових станцій.
Таким чином, першими 3G від Vodafone в Києві вже 26 листопада зможуть скористатися жителі районів: Відрадний, Совки, Чоколівка і Караваєві Дачі.
Наступний кластер запуститься 4 грудня, і він покриє Сирець, Шулявку, Поділ, а також Бессарабку до метро «Олімпійська». 12 грудня буде запущений третій кластер, 25 грудня четвертого, і 30 грудня п’яту. Таким чином, Vodafone планує покрити Київ до 31 грудня, витративши на це більше місяця і в цілому збільшивши кількість базових станцій в 1,6 разів.
Крім цього, як повідомив генеральний директор Vodafone України Олег Проживальський, до кінця року оператор планує покрити мережею 3G всі обласні центри, для яких не потрібна конверсія. Таким чином, в грудні 2015 року 3G мережу Vodafone повинна покрити 35% території України або 32% населення країни. У підсумку, в 2015 році 3G від Vodafone з’явиться в Києві, Львові, Дніпропетровську, Хмельницькому, Тернополі, Сумах, Полтаві, Івано-Франківську, Рівному, Вінниці, Херсоні, Чернігові, Кіровограді, Луцьку та Миколаєві.
Також на даний момент мережа оператора вже покриває Одесу, Мукачево, Чернівці, Ужгород і Буковель.
Для запуску «килимового» покриття мережі 3G, Vodafone збільшує щільність базових станцій у 1,5 рази. Крім цього, з переходом від мережі «МТС Україна» до Vodafone оператор обіцяє поліпшити якість сервісу, зменшивши відсоток блокованих викликів і збільшивши успішність установки сполуки, як в мережі 3G, так і 2G.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас