У Мінінфраструктури розробили проект нового порту для рейдової перевалки вантажів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінінфраструктури розробили проект нового порту для рейдової перевалки вантажів

Казна та Політика
377
Міністерство інфраструктури України розробило проект нового порту, який спеціалізуватиметься на рейдовому перевалюванні вантажів і буде розташований в районі Дніпро-Бузького лиману.
Як повідомила прес-служба міністерства, з посиланням на першого заступника міністра Володимира Шульмейстера, схема роботи нового порту буде наступною: вантажі малими партіями малотоннажним флотом спускаються в море, а на рейді нового порту перевалюються на великий морський тоннаж.
“Новий порт дозволить приймати великовантажні судна типу“панамакс”, “постпанамакс” і навіть “кепсайз” (до 100 тис. тонн). Важливо, що вантаж, який надходить з річки, взагалі не заходить в звичайний морський порт, а відразу потрапляє на рейдову перевалку. Це економить власника вантажів і час, і гроші “, – зазначив В. Шульмейстер.
Міністерство прогнозує, що рейдова перевалка стане стимулом для розвитку вантажного судноплавства на річці Дніпро, дасть імпульс реанімації кораблебудування в Україні і збільшить експортні можливості країни з перевалки вантажів.
Враховуючи близьке розташування заповідних морських акваторій, перелік вантажів, які будуть перевалюватися в новому порту, обмежений зерном, металом, контейнерами і насипними вантажами, нешкідливими для навколишнього середовища.
Проект знаходиться на внутрішньому узгодженні в міністерстві інфраструктури. Наступними кроками буде його погодження в Кабміні, відводу акваторії та створення ще однієї філії Адміністрації морських портів України. Також буде організований технологічний процес, що складається із судів змішаного плавання, буксирів, допоміжних суден та місць їх базування і відстою.
Очікується, що інвестиції держави в проект складуть до 33 млн грн. За планом, новий порт почне працювати влітку 2016 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас