ПФТС дозволила емітентам цінних паперів проводити операції за принципом поставки проти платежу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС дозволила емітентам цінних паперів проводити операції за принципом поставки проти платежу

Фондовий ринок
178
Фондова біржа ПФТС дозволила емітентам цінних паперів проводити операції за принципом поставки проти платежу.
Про це йдеться в повідомленні біржі.
23 листопада 2015 набули чинності зміни в регламент взаємодії ВАТ “Розрахунковий центр” і ВАТ “Фондова біржа ПФТС”, завдяки якому учасники ПФТС отримали можливість проводити операції в інтересах емітента цінних паперів за принципом поставки цінних паперів проти платежу (DVP).
Мова йде про первинне розміщення цінних паперів, а також операції емітента в процесі вторинного обігу.
“Зазначені зміни не тільки усунуть ризики, які несе в собі укладення договорів за принципом вільної поставки, але і дозволить емітентам, як учасникам клірингу, скористатися додатковими сервісами біржі ПФТС”, – зазначив голова правління ПФТС Богдан Лупій.
Для забезпечення виконання регламенту правління ПФТС внесло зміни в документи, що регулюють питання укладання біржових контрактів за участю Центрального контрагента.
Принцип “поставка цінних паперів проти платежу” – перерахування цінних паперів та грошових коштів по рахунках учасників клірингу проводиться тільки після перевірки та посвідчення (підтвердження) наявності на рахунках учасників клірингу достатньої кількості цінних паперів та грошових коштів, призначених для виконання зроблених угод.
Як повідомляло агентство, наприкінці вересня НКЦПФР отримала від фондової компанії “Фаворит” (Київ) та інвестиційної компанії ICU пропозиції про викуп частки “Московської біржі” в фондовій біржі ПФТС.
6 жовтня НКЦПФР анулювала ліцензію ПФТС.
4 листопада Державна регуляторна служба призупинила рішення НКЦПФР про анулювання ліцензії фондовій біржі ПФТС до розгляду апеляції.
Акціонером фондової біржі ПФТС з часткою 50,0156% акцій є “Московська біржа” (Росія).
18 листопада Інвестиційна компанія ICU відмовилася від покупки акцій фондової біржі ПФТС
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас