Демчишин висловився з приводу якості та вартості бензину в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Демчишин висловився з приводу якості та вартості бензину в Україні

Особисті фінанси
2777
Міністерство палива та енергетики України повідомило про падіння в два рази націнок при продажу нафтопродуктів трейдерами на вітчизняному ринку протягом останнього року.
Про це сказав глава міністерства Володимир Демчишин у відеозверненні до учасників міжнародної конференції Petroleum Ukraine 2015, яка проходить у Києві.
“Ми відстежуємо маржинальність на ринку нафтопродуктів … Можу сказати, що вона зменшилася протягом останнього року як мінімум удвічі”, – сказав Демчишин.
Він зазначив, що завдяки цьому кінцевий споживач отримує відносно якісний продукт за адекватну ціну.
При цьому він повідомив, що в планах міністерства сформувати мережу лабораторій, які займатимуться перевіркою палива на українських АЗС.
“Ми будемо відслідковувати якість нафтопродуктів. Для цього буде сформована мережа лабораторій, які будуть відстежувати їх якість”, – сказав міністр.
Нагадаємо, український ринок нафтопродуктів після затяжного падіння світових цін на нафту на тлі ознак глобального перенасичення наприкінці серпня відреагував зниженням вартості бензину на 50-60 копійок за літр.
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк 26 серпня доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості спільно з Антимонопольним комітетом перевірити цінову ситуацію на паливних ринках, насамперед, ринках бензину та газу.
На початку вересня в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості заявили, що не бачать причин для зростання цін на нафтопродукти в Україні, при цьому Антимонопольний комітет рекомендував мережам АЗС знизити ціни на паливо на 15%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас