Кабмін скасував довідку-рахунок при продажу авто (постанова) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін скасував довідку-рахунок при продажу авто (постанова)

Особисті фінанси
1407
Кабінет міністрів України відсьогодні скасував довідку-рахунок при продажі автотранспортних засобів.
Дане рішення міститься в постанові уряду від 18 листопада 2015 року та опубліковано на сайті уряду.
“У Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів … у пункті 4 слова “довідок-рахунків” виключити”, – йдеться в повідомленні.
18 листопада в ході засідання уряду Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав Кабмін скасувати довідки-рахунку при продажу автотранспортних засобів.
“В інтернеті вартість довідки-рахунку від 599 гривень до 2 тисяч гривень, а собівартість папірця 29 гривень. І все це продавали приватні компанії й абсолютно легально. Продавали людині, що прийшла до МРЕВ. Сьогодні ми ліквідували ДАІ, МРЕВ. Ми готові в новій структурі повністю змінити механізм, засудити довідку-рахунок та побажати їй залишитися історією, – сказав Аваков в ході засідання в уряді. – Прошу прем’єра сьогодні підписати цю постанову і з завтрашнього дня довідка-рахунок накаже довго жити”.
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк підтримав дану ініціативу і зазначив, що це дозволить прибрати ще одну корупційну схему і заощадити українським автомобілістам близько 118 мільйонів гривень на місяць.
“Ми пропонуємо повністю перекроїти процедуру. Будь-яка людина з авто може прийти і покупець прямо за столом протягом 10 хвилин, надавши документи, без будь-яких довідок-рахунків оформляє право передачі”, – зазначив Аваков і додав: “На жаль, на складах у нас ще будуть залишки бланків, але я думаю, що ви підтримаєте, і ми їх спалимо”.
Довідка-рахунок – документ, що підтверджує право власності покупця на автомобіль, спецтехніку або інший транспортний засіб. Довідка-рахунок являє собою бланк суворої звітності встановленого зразка, право на оформлення якого мають тільки відповідні організації, які мають дозвіл від департаменту ДАІ України
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас