МЗС рекомендує громадянам України утриматися від поїздок на курорти Єгипту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС рекомендує громадянам України утриматися від поїздок на курорти Єгипту

Казна та Політика
607
Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України утриматися від туристичних поїздок у м Шарм-ель-Шейх (Єгипет) і на інші курорти, розташовані на півдні Синайського півострова.
Як повідомила прес-служба МЗС України, такі рекомендації українське зовнішньополітичне відомство дало у зв’язку з появою нових даних про хід розслідування причин катастрофи літака А-321 російської авіакомпанії “Когалимавіа”, в результаті якої у тому числі загинули четверо українських громадян.
“Громадянам України, які вирішили відвідати Єгипет, рекомендуємо враховувати небезпечну ситуацію і враховувати такі рекомендації МЗС України: категорично не рекомендується здійснювати поїздки і перебувати на півночі і в центральній частині Синайського півострова; категорично не рекомендується здійснювати поїздки в пустельні райони на захід від долини річки Ніл ; проявляти підвищену пильність при відвідуванні північного узбережжя Єгипту, столиці країни і дельти річки Ніл, туристичних місць в долині Нілу і на узбережжі Червоного моря (курорти міст Хургади, Ель-Гуни, Сафаги, Затоки Макаді і Затоки Сома) “, – зазначено в повідомленні МЗС.
Під час перебування на території Єгипту також настійно рекомендується проявляти підвищену увагу і обережність, не залишати без необхідності місця організованого відпочинку, які знаходяться під охороною і спостереженням сил безпеки.
У разі необхідності виїзду за межі місця організованого відпочинку, громадянам слід повідомляти про це адміністрацію готелю, рідних або представника туроператора.
“Громадянам слід дотримуватися правил безпеки при поводженні з власним багажем, а саме – самостійно упаковувати його, і не приймати до перевезення речі від сторонніх осіб; по можливості, упаковувати багаж в захисну плівку для запобігання несанкціонованого доступу до нього; маркувати багаж для його легкого впізнання; не залишати багаж без нагляду “, – нагадує українське зовнішньополітичне відомство.
Як повідомлялося, 31 жовтня на Синайському півострові розбився літак А321 авіакомпанії “Когалимавіа”, що летів з Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург. На борту знаходилися 217 пасажирів і 7 членів екіпажу, всі вони загинули.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас