Україна сьогодні підпише угоду з СБ про виділення $560 млн позики на розвиток доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна сьогодні підпише угоду з СБ про виділення $560 млн позики на розвиток доріг

Казна та Політика
237
Угоду про надання Україні позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку з групи Світового банку (СБ) у розмірі $ 560 млн на фінансування проекту розвитку дорожньої галузі буде підписана 19 листопада, йдеться в анонсі на сайті українського уряду.
Як повідомлялося, рада виконавчих директорів СБ схвалив рішення про виділення цієї позики на початку листопада цього року.
Згідно з проектом, будуть фінансуватися ремонтні роботи з метою модернізації приблизно 100 км автошляху М-03 Київ-Харків на ділянці Полтава-Валки. “Модернізація відбуватиметься за стандартом дороги першої категорії: це буде автомагістраль з чотирма смугами руху і високим рівнем безпеки, включаючи аварійний бар’єр по центру і, в разі необхідності, бар’єрами по сторонах дороги”, – зазначається в документі.
Проект планується завершити в 2021 році, в результаті його реалізації тривалість поїздки між Полтавою і Харковом скоротиться з 140 хвилин до 96 хвилин з очікуваним зменшенням кількості ДТП зі 139 до 85 випадків на рік.
Кредит також допоможе забезпечити фінансування для технічного обслуговування і поліпшення дорожньої безпеки на приблизно 840 км основних національних транспортних коридорів країни.
Як уточнював перший заступник міністра інфраструктури України Володимир Шульмейстер, в разі успішної реалізації проекту планується виділення додаткових $ 240 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас