А ви помітили? Бюджетна децентралізація спрацювала, адже ремонтують дороги, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

А ви помітили? Бюджетна децентралізація спрацювала, адже ремонтують дороги, - експерт

Казна та Політика
2771
Результатом бюджетної децентралізації в Україні є ремонт доріг. Висока конкуренція на місцевих виборах викликана збільшенням надходжень в регіони. Про це сказав на прес-конференції експерт реанімаційному пакету реформ Юрій Ганущак.
“Була жорстка боротьба на місцевих виборах. І я можу пояснити чому. Зроблено бюджетну децентралізацію. Реальні гроші пішли в регіони, великі гроші пішли в регіони. Щоб ви розуміли, які це гроші, Київ, місто Київ, у порівнянні з минулим роком отримав додатково в плановому порядку плюс 6 млрд до 16, які були”, – сказав Ю.Ганущак.
Він зазначив, що надходження коштів спостерігаються по частковому ремонту доріг.
“У всіх інших містах це помилкова теза, що це йде під вибори, тому що в минулому році теж були вибори, але не ремонтувалися дороги, це наслідок бюджетної децентралізації. Очевидно, що потяглися всі, хто знає як заробляти на місцевій владі. Раніше подібне було більш мінливим”, – повідомив Ю.Ганущак.
Нагадаємо, в Україні запустили інструмент “Фонд регіонального розвитку”, яким вперше автоматично і відкрито були розподілені кошти між регіонами. Про це під час робочого візиту до Івано-Франківська повідомив спікер ВР Володимир Гройсман.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас