Кияни можуть залишитися без води через борги перед компанією Ахметова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кияни можуть залишитися без води через борги перед компанією Ахметова

Особисті фінанси
2826
Комунальне підприємство «Водоканал» заявляє про загрозу припинення централізованого водопостачання та водовідведення в Києві через виконавче провадження за борговим позовом «Київенерго», повідомила журналістам директор департаменту претензійно-позовної роботи “Київводоканалу” Оксана Левківська.
«Вчора позовної службою було винесено постанову про накладення арешту на рахунки «Київводоканалу» на користь позивача («Київенерго»- ред.)», – повідомила Левківська.
За її словами, арешт рахунків не дає можливості підприємству виробляти закупівлю реагентів для очищення води, а за чинним законодавством – без належної очистки подавати воду заборонено.
Представник “Київводоканалу” зазначила, що в черговий раз в сформованій ситуації підприємство опинилося через тривалу роботу за заниженими тарифами на водопостачання і водовідведення і повної відсутності обіцяної державної компенсації між собівартістю послуг і чинними тарифами. Так, заборгованість “Київводоканалу” перед “Київенерго” на сьогоднішній день складає 353 млн грн і лише за 2014 рік борг зріс на 85 млн грн.
Нагадаємо, “Київенерго” генерує і постачає теплову та електричну енергію в Києві, входить до складу ДТЕК.
Основними акціонерами “Київенерго” є компанія ДТЕК (72,39% акцій) і НАК “Енергетична компанія України” (25% акцій).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас