"Енергоатом" заплатить майже 4 млн за аналіз своєї системи закупівель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Енергоатом" заплатить майже 4 млн за аналіз своєї системи закупівель

Казна та Політика
187
Держкомпанія “Енергоатом”, оператор усіх діючих АЕС України, заплатить однією з найбільших у світі аудиторських компаній KPMG 3,96 мільйона гривень за комплексний аналіз своєї системи закупівель.
Про це йдеться в повідомленні компанії на сайті “Державні закупівлі”.
Як наголошується в повідомленні, аудитори проведуть аналіз системи закупівель “Енергоатому” на предмет її ефективності, прозорості та наявності дискримінаційних або корупційних чинників.
Контракт на надання послуг “Енергоатом” має намір підписати до кінця листопада 2015 року.
Як повідомлялося, глава держпідприємства “НАЕК” Енергоатом “Юрій Недашковський попросив Кабінет міністрів перевірити інформацію про зловживання при закупівлі НАЕК продукції у СхідГЗК.
Зазначимо, раніше “Українська правда” провела розслідування, в ході якого з’ясувалося, що соратник прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, народний депутат від “Народного фронту Микола Мартиненко за рік міг заробити на продажі уранового концентрату близько 770 млн гривень.
Служба безпеки України в червні 2015 року відкрила кримінальну справу за обвинуваченням посадових осіб ДП “Східний гірничо-збагачувальний комбінат” і НАЕК “Енергоатом” у завданні державі збитків на 10 млн доларів.
За даними СБУ, посадові особи ГЗК закупили в 2014 році урановий концентрат у спеціально створеної ними за кордоном комерційної структури за ціною 90 доларів/кг на загальну суму 18 млн доларів.
Але в офіційній документації комбінату вартість купленого концентрату вже становила 138 доларів/кг. Надалі концентрат був реалізований “Енергоатому” за контрактом на закупівлю вітчизняної продукції.
“Енергоатом” тоді заявив, що в 2014 році закуповував у СхідГЗК виключно концентрат, виробником якого значиться це ж підприємство.
Як відомо, Недашковський вперше очолив Енергоатом у 2002 році. Надалі він ще двічі очолював держкомпанію – в 2005 році, коли український уряд формувалося з членів “Нашої України” і БЮТ, і в 2008-му, коли Юлія Тимошенко вдруге стала прем’єр-міністром.
Недашковський встиг попрацювати на посаді керівника “Енергоатому” і після приходу до влади Віктора Януковича – він був звільнений з посади тільки в 2012 році.
У березні 2014 року, після втечі Віктора Януковича і призначення прем’єром Арсенія Яценюка, Недашковський очолив компанію в четвертий раз.
Юрій Недашковський вважається людиною соратника прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, народного депутата від “Народного фронту Миколи Мартиненка.
У квітні глава Держфінінспекції Микола Гордієнко, відкритим текстом назвав Миколу Мартиненка “смотрящим” за “Енергоатомом”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас