"Драгон Капітал" припиняє свою участь у придбанні акцій "Української біржі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Драгон Капітал" припиняє свою участь у придбанні акцій "Української біржі"

Фондовий ринок
447
Інвесткомпанія “Драгон Капітал” припиняє свою участь у придбанні акцій ПАТ “Українська Біржа” (обидва Київ) у “Московської біржі” (МБ, РФ, володіє 43,084% акцій УБ), повідомляється в прес-релізі компанії.
“Оскільки в ЗМІ подається дещо спотворена інформація про участь групи Dragon Capital у придбанні акцій УБ, а також враховуючи, що має місце неоднозначне сприйняття такої угоди з боку учасників ринку, Dragon Capital припиняє свою участь у придбанні акцій УБ у МБ”, – цитується глава інвесткомпанії Томаш Фіала.
Як повідомлялося, наглядова рада групи МБ 23 вересня 2015 схвалив пропозицію менеджменту по стратегії виходу з активів в Україні.
МБ 16 листопада підписала угоду про продаж пакета акцій УБ спеціально створеному іноземному підприємству, підконтрольному української інвестиційної компанії “Універ Капітал” (Київ).
Інтерес до покупки акцій УБ проявляла також інвесткомпанія “Драгон Капітал”. За словами Т.Фіали “Драгон Капітал” і “Універ Капітал” діють спільно в угоді з викупу частки “Московської біржі” в “Українській біржі”.
Тим не менш, в однієї з компаній групи Dragon Capital в цей час є тільки попередній договір купівлі-продажу пакета акцій УБ в розмірі близько 20%.
Питання про викуп у московського акціонера частки в українських фондових майданчиках загострилося після набрання чинності з 28 червня 2015 закону “Про ліцензування певних видів господарської діяльності”. Згідно з документом, ліцензіати можуть бути позбавлені ліцензій у разі контролю за їх діяльністю з боку резидента країни, що здійснює збройну агресію проти України.
УБ підпадає під норми закону, оскільки МБ є її основним акціонером.
УБ заснована 15 травня 2008 провідними учасниками українського ринку цінних паперів спільно з російською фондовою біржею РТС. Торги вона почала в березні 2009 року і першою запустила ринок заявок, інтернет-трейдинг, ринок РЕПО, розрахунки через центрального контрагента і терміновий ринок.
Біржа за підсумками 2014 року отримала 5,273 млн грн чистого прибутку проти 1,592 млн грн чистого збитку роком раніше. У результаті її нерозподілений прибуток зріс в 17,1 рази – до 5,6 млн грн.
Загальний торговельний оборот на біржі за підсумками 2014 склав 8,56 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас