Раді пропонують виключити енергозберігаюче обладнання з не оподатковуваних митом товарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді пропонують виключити енергозберігаюче обладнання з не оподатковуваних митом товарів

Казна та Політика
415
Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді виключити енергозберігаюче обладнання з переліку товарів, неоподатковуваних митом. Відповідний законопроект №3444 був зареєстрований у Раді 10 листопада.
Так, згідно з документом, пропонується виключити зі списку товарів, неоподатковуваних при ввезенні на митну територію України митом, обладнання, що працює на відновлюваних джерелах енергії, енергозберігаюче обладнання і матеріали, засоби вимірювання, контролю та управління витратами паливно-енергетичних ресурсів, обладнання та матеріали для виробництва альтернативних видів палива або для виробництва енергії з відновлюваних джерел енергії за умови, що ці товари застосовуються платником податків для власного виробництва та якщо ідентичні товари з аналогічними якісними показниками не виробляються в Україні.
Проектом закону також передбачається виключити з переліку неоподатковуваних митом товарів матеріали, обладнання та комплектуючі, які використовуються для виробництва енергозберігаючого обладнання.
При цьому документом передбачається звільняти від сплати мита засоби виробництва та інше обладнання, що належать підприємствам, які припиняють свою діяльність за межами митної території України і переїжджають на митну територію України з метою здійснення подібної діяльності (за винятком підприємств, переміщення яких на митну територію України є результатом або здійснюється з метою злиття або поглинання підприємством, заснованим на митній території України без відкриття нової діяльності).
Варто відзначити, що проект закону пропонує встановити межу з ввезення товарів без оподаткування митними платежами в ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі на рівні 430 євро замість 1 000 євро через пункти пропуску, відкриті для повітряного і морського сполучення, і на рівні 300 євро замість 500 євро – через інші пункти пропуску.
Нагадаємо, Кабмін пропонує ВРУ знизити поріг вартості для безмитного ввезення товарів в Україну авіаційним транспортом з 1 тис. євро до 430 євро, а автомобільним – з 500 до 300 євро з 2017 року. Відповідний проект закону №3470 був зареєстрований у парламенті 13 листопада.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас