Євросоюз готовий до зони вільної торгівлі з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз готовий до зони вільної торгівлі з Україною

Казна та Політика
1162
Європейський союз повідомив про готовність до запуску повноцінної зони вільної торгівлі з Україною з 1 січня 2016 року.
Про це заявив президент України Петро Порошенко.
“Щойно ЄС повідомив про готовність до зони вільної торгівлі з Україною з 1 січня 2016 року. Тепер ніяких перешкод немає. З нового року починаємо!” – Наголошується в офіційному Твіттері президента.
Прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко, у свою чергу, уточнив, що мова йде про ноту Ради ЄС про завершення всіх процедур для запуску ЗВТ з Україною.
Як повідомлялося, влада Росії обурена переговорами з ЄС і Україною про “вільну торгівлю”. “Вони (ЄС і Україна – Ред.) запропонували свій варіант. Нас він не влаштував абсолютно, бо не передбачає жодних зобов’язань з боку наших партнерів, передбачає зобов’язання тільки з нашого боку”, – заявив міністр економіки РФ Олексій Улюкаєв.
Нагадаємо, тристоронні консультації на рівні міністрів між РФ, ЄС і Україною з питання імплементації угоди про асоціацію України з ЄС намічені на 1 грудня в Брюсселі.
Якщо не буде прийнятий спеціальний юридичний документ, який буде знімати російську заклопотаність у зв’язку зі вступом з 1 січня Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, то РФ з початку наступного року введе продембарго щодо товарів з України, а також перестане діяти режим вільної торгівлі між Україна і РФ.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас