Пункти обміну валют збираються охороняти ретельніше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пункти обміну валют збираються охороняти ретельніше

Особисті фінанси
927
Національний банк України (НБУ) має намір встановити окремі вимоги до організації захисту небанківських фінансових установ, які проводять окремі банківські операції, повідомляється на веб-сайті регулятора.
Відповідний проект постанови НБУ “Про затвердження Правил організації захисту небанківських фінансових установ, які проводять окремі банківські операції” оприлюднено на веб-сайті регулятора в понеділок увечері і винесений на обговорення до 17 грудня 2015 року.
Як пояснили агентству в прес-службі регулятора, таким чином з прийняттям цієї постанови для пунктів обміну валют будуть встановлені окремі вимоги з безпеки приміщень.
Згідно з проектом постанови, такі фінустанови до 31 грудня 2016 року зобов’язані вжити заходів для поетапного щоквартального приведення технічного стану та організації охорони приміщень відповідно до правил. При цьому зазначені вимоги є мінімальними.
Проектом постанови встановлюються вимоги обов’язкового використання сертифікованих конструкцій для обладнання робочого місця касира, банківського устаткування, оснащення приміщень сертифікованою системою тривожної сигналізації, а також вимоги до сховища і захисту доступу до нього.
“Документ розроблено з метою забезпечення небанківськими фінустановами захисту здоров’я та життя співробітників, належних умов збереження готівки та інших цінностей”, – наголошується в повідомленні НБУ.
Як повідомлялося, Національний банк України заявив про намір до кінця року встановити вимоги до прозорості структури власності пунктів з обміну валют небанківських установ, що здійснюють діяльність з обміну валют, аналогічні банківським.
НБУ введе додаткові вимоги до капіталу, прозорості структури та ділової репутації власників таких установ, посилить вимоги до приміщень, захищеності кас і сейфів.
Регулятор також зобов’яже кожен пункт обміну валют обладнати реєстратором розрахункових операцій (РРО).
За даними НБУ, в даний час в Україні діяльністю з обміну валют опікуються чотири небанківські установи майже через 1,850 тис. структурних підрозділів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас