Кличко каже, що бюджет Києва збільшився на 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко каже, що бюджет Києва збільшився на 30%

Казна та Політика
241
Мер Києва Віталій Кличко заявив про зростання бюджету української столиці на 30% і про продовження переговорів про реструктуризацію її боргу.
Про це він заявив журналістам під час голосування в Києві в неділю, зазначивши, що кошти були спрямовані на підтримку об’єктів медичної, освітньої сфери та відновлення інфраструктури міста.
“При загальному падінні економіки на 10% ми збільшили бюджет міста на 30%”, – сказав Кличко.
За його словами, отримати ці кошти дозволило, зокрема, введення прозорих процедур по видатках міського бюджету.
Відповідаючи на питання про наявність боргів Києва перед іноземними кредиторами, Кличко повідомив, що тривають переговори щодо їх реструктуризації.
“Зараз йдуть переговори, і ми пропонуємо зменшити відсоток, який ми повинні виплачувати, а також збільшити термін виплати”, – сказав він, додавши, що нові кредити будуть тільки тоді, коли буде розуміння про способи заробітку містом грошей.
Кличко також повідомив, що зараз йде процес аудиту кредитів, взятих раніше під будівництво різних об’єктів у Києві. Як приклад він назвав випадок з кредитом під Подільсько-Воскресенський мостовий перехід.
“Гроші взяли, міст не побудували, метро запустили. Я найближчим часом зможу дати інформацію про те, де ці гроші, тому що зараз йде слідство”, – сказав мер.
Як повідомлялося, 12 листопада міжнародні рейтингові агентства Fitch і Standard & Poor’s зменшили довгостроковий рейтинг Києва в іноземній валюті до дефолтного рівня D після прострочення урядом міста чергового платежу за єврооблігаціями.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас