ФБР звинувачують у кібератаці за $ 1 млн на Dark Web — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФБР звинувачують у кібератаці за $ 1 млн на Dark Web

Технології&Авто
374
Представники анонімної мережі Tor, відомої незаконною діяльністю, заявили, що ФБР замовило атаку на їх сервера. У Tor стверджують, напад було скоєно вченими американського Університету Карнегі – Меллона. А послуги «аутсорс» обійшлися внутрішній розвідці США в $ 1 млн.
Tor являє собою так звану темну мережу. Це прихована частина Інтернету, куди не можна потрапити з традиційних пошукових систем.
«Там можна прочитати все, що ви захочете», – сказав представник університету.
Крім того, система дозволяє користуватися інтернетом, не розкриваючи свої персональні дані, або місце розташування.
У Dark Web є сайти, які пропонують легальний контент, послуги та товари. Однак частіше його асоціюють із злочинною діяльністю, наприклад, продажем наркотиків.
Tor став широко відомим в кінці 2014 року, коли ФБР викрив десятки сайтів, в тому числі інтернет-магазин Silk Road, який спеціалізувався на продажу наркотиків.
Після кібератаки в офіційному блозі Tor з’явився коментар:
Ця атака створює тривожний прецедент. Громадянські свободи можуть піддатися нападу, якщо поліція буде нехтувати нормами доказового права і перекладати свої обов’язки на університети.
Професор Алан Вудвард, експерт у сфері комп’ютерних технологій Університету Суррея (Велика Британія), зазначив, що партнерські відносини між поліцейськими і дослідниками не можна назвати незвичайними: «Університети працюють з правоохоронними органами весь час».
«Не можу сказати, чи отримали співробітники $ 1 млн за кібератаку. Але правоохоронні органи спонсорують дослідження, які допомагають відслідковувати злочинців, так що це було б дивно », – додав Вудвард. «Специфіка цього дослідження в тому, що перед дослідниками поставили завдання викрити конкретних людей і надати їх IP-адреси».
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас